Het boek

De Verborgen Vallei

In het verhaal in stripboekvorm ‘De Verborgen Vallei’, lees je over Seirende en Smaragda die allebei compleet verschillende achtergronden hebben en hoe deze twee, tegen de wetten van hun volkeren in, samenkomen met alle gevolgen van dien. Met meer dan genoeg plekken om te ontdekken, wezens om te ontmoeten en obstakels om te overwinnen zullen ze elkaar hard nodig hebben. 

Als deskundig bouwer is het aan Seirende om zoveel mogelijk aan de behoeften van zijn volk te voldoen. Wanneer hij de opdracht krijgt om een bouwwerk te maken voor één van zijn vrienden, zet hij alles op alles om dit zo goed en vooral ook zo snel mogelijk klaar te maken. Maar door een cruciale fout gaat er iets mis en komt hij in een situatie terecht waarin hij dringend hulp nodig heeft.

Als dochter van het hoofd van de raad verkent Smaragda elke uithoek van het bos om zo zoveel mogelijk van de wereld te zien en te begrijpen. Tijdens het verkennen stuit ze op een wezen van een volk waar ze veel over heeft gehoord, maar waar ze nog nooit mee in aanraking is gekomen. Wanneer de vreemdeling in gevaar raakt komt Smaragda dan ook voor een moeilijke keuze te staan: laat ze het wezen aan zijn lot over? Of brengt ze zichzelf en de vrede in gevaar door hem te helpen?

Deze 6-delige boekenreeks is vanaf het begin tot eind bedacht voor diegenen met Dyslexie. Zo maken wij gebruik van een lettertype dat is ontworpen speciaal voor diegenen met Dyslexie. Daarnaast zorgen wij ervoor dat ons verhaal in stripboekvorm nagenoeg volledig beeldend is, waarbij de afbeeldingen leidend zijn met tekst ter ondersteuning en we laten het linker blad helemaal leeg. Dit heeft bewezen dat het voor aanzienlijk meer rust zorgt, waardoor diegenen met Dyslexie minder snel tot helemaal niet overweldigd raken. Wij doen er alles aan om de boekenreeks zo uitnodigend mogelijk te maken voor diegenen met Dyslexie. Deel 1, genaamd ‘De Reis naar de Verborgen Vallei’, van deze 6-delige boekenreeks is momenteel in de maak.

Karakters

In de Verborgen Vallei

Wil je het project helpen?

Ben jij op wat voor manier dan ook betrokken bij het aanmoedigen van lezen en het verbeteren van de schoolervaring voor kinderen/leerlingen met dyslexie? En wil je deze betrokkenheid laten zien vanuit jouw relevante expertise? Meld je dan nu aan om te helpen!