Lesmethode

Voor kinderen met dyslexie

Dyslexie werd voor het eerst ontdekt in 1881 en meer dan 100 jaar later zorgt deze stoornis, voornamelijk in het onderwijs, nog steeds voor onnodige obstakels. Met meer dan 2,5 miljoen gevallen van Dyslexie in Nederland is het tijd voor een oplossing; namelijk het beeldleren.

Begrijpend lezen, grote lappen tekst doorploegen en andere aan taal gerelateerde opdrachten en vaardigheden zullen altijd moeilijk blijven voor leerlingen met Dyslexie. Waar het beeldleren echt verschil kan maken is bij vakken zoals bijvoorbeeld rekenen / wiskunde. Deze vakken hebben weinig te maken met taal en zouden geen probleem moeten vormen voor de gemiddelde leerling met Dyslexie. En toch is dit wel het geval. Vaker wel dan niet worden de sommen verwerkt in een korte tekst, die de leerling vervolgens moet doorlezen om zo de som te ontwarren en uiteindelijk op te lossen. Maar de leerling met Dyslexie krijgt geen kans om die som te ontwarren, omdat die leerling al in de knoop komt met de tekst. En dit heeft grote gevolgen voor de cijfers en academische prestaties en daarop volgende mogelijkheden, maar ook zeker voor het zelfvertrouwen van de leerling. Met het beeldleren willen wij de vakken die verder niks met taal te maken moeten hebben weer leuk maken voor de leerling met Dyslexie. Middels de knop hieronder kunt u zich aanmelden voor een proefpakket, waarmee u zelf een test kunt uitvoeren met leerlingen met Dyslexie op uw school. Bevalt de test en zou u hier graag meer van zien? Steun ons project dan, zodat wij een zo breed mogelijk draagvlak kunnen creëren om zo grote veranderingen door te voeren voor de leerlingen met Dyslexie die nu worden achtergelaten.
Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan verder voor een simpel doch doeltreffend voorbeeld van hoe wij een tekst met daarin een som hebben omgezet in het beeldleren.

Voorbeeldsom:

Wil je het project helpen?

Ben jij op wat voor manier dan ook betrokken bij het aanmoedigen van lezen en het verbeteren van de schoolervaring voor kinderen/leerlingen met dyslexie? En wil je deze betrokkenheid laten zien vanuit jouw relevante expertise? Meld je dan nu aan om te helpen!